dissabte, 13 d’abril del 2013

Ascensió al Montardo (2.833m)


El cap de setmana del 6 i 7 d'abril ha estat el cap de setmana escollit per a realitzar la sortida amb esquís de muntanya de la CEVA.

Aquest any hem decidit fer un cim assequible per a tots els públics i la possibilitat de dormir en un refugi guardat! (tenir un plat calent per sopar, i no haver de carregar un sac de dormir gaire gros sempre s'agraeix).

Així doncs, el cim escollit fou el Montardo (2.833m) situat enmig del parc nacional d'Aigüestortes i l'estany de Sant Maurici. A les 7 del matí ben puntuals quedem al local social, doncs l'estona de cotxe per arribar a la Vall d'Aran es força considerable. Marxem dos cotxes i vuit persones amb moltes ganes de fer cim.

Després d'una paradeta per esmorzar, travessar el túnel de Viella i veure la gran quantitat de neu de la Vall, ens dirigim al bonic poble d’Arties, i després per una pista asfaltada anirem a parar a l'aparcament del Pont de Rissec, punt de sortida per arribar al refugi de la Restanca.

Des de la sortida del túnel ens fa un temps emboirat i nevant, si bé no fa un vent gaire important i no perilla l'aproximació al refugi.

Ens calcem els esquís i comencem foquejant per una pista forestal que va pujant mica en mica, el desnivell no és acusat, la quantitat de neu del voltant i la tranquil·litat de la zona fan que la pujada sigui força agradable. A la que s'acaba la pista comencem a pujar pel mig del bosc seguint les traces fetes per algun grup que ja és al refugi. 









Alguns tiren més a l'idea i d'altres s'ho prenen més amb calma, però arribem tots perfectament fins al refugi. Allà hi trobem un grup de nois i noies joves del Centre Excursionista de Terrassa. L'endemà també tenen previst fer el cim del Montardo. Tots van amb raquetes menys dos que també van amb esquís com nosaltres. Després de menjar una mica i jugar uns al parxís i els altres a escacs a les set ens porten el sopar. Un sopar molt consistent que ens ajudar a guardar energia per l'endemà.

Des de que arribem al refugi que ha anat nevant i ens preocupa una mica el fet d'obrir traça nova fins al cim del Montardo l'endemà. Però no ens amoïnem més i a les deu ens posem tots a dormir.

A dos de set del matí sona el despertador. Baixem al menjador i veiem que tots els nois i noies del Centre Excursionista de Terrassa ja fa estona que estan drets i esmorzats i ja estan a punt de sortir del refugi direcció al cim. No haurem d'obrir traça! Mentre esmorzem els anem veient com van avançant muntanya amunt. A les vuit sortim nosaltres. Fa estona que veiem el sol. Ens espera un dia espectacular. Anem pujant mica en mica seguint la traça que ens han deixat. Des d'aquí els volem agrair enormement la feina que ens van estalviar! 











El paisatge és molt bonic i la neu està en unes condicions perfectes. Amb tres hores som tots vuit a dalt del Montardo i davant nostre tenim una impressionant vista. Ens fem la fotografia obligatòria, traiem pells, collem botes i avall que ens espera una gran baixada per neu nova! A la baixada avancem el grup de Terrassa i més d'un dels que van amb raquetes ens demanen si els hi deixem els esquís... segur que a la pròxima sortida canvien les raquetes pels esquís.









La Marga també hi és però no es veu!


Ens parem al refugi agafem energia i seguim avall. Tots arribem al cotxe una mica cansats però molt satisfets. Un altre cim al sac! Ha sigut un cap de setmana complert!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada